Kombinizde İlk Çalıştırma

Yeni bir kombi satın aldıysanız yetkili servisi çağırmadan önce yapmanız gereken bir takım kontroller var. Bu kontrolleri yapmadan yetkili servisi çağırdığınız taktirde hem servis personeli kombinizi açamaz hem de ikinci gelişinde ücret talep edebilir. Bu durumların önüne geçmek için kombimizi monte ettirdikten sonra kullanıcı olarak yapmanız gerekenlere bakalım.

Öncelikle kombinizi ya yetkili servise ya da işinin ehli mühendislik firmalarına yaptırmanız gerekmektedir. Müşterilerimiz kombilerin hem tehlikeli olduğunu bildikleri için hem de kombiler karmaşık bir yapıya sahip oldukları için kendileri müdahale etmemektedirler. Bu olması gerekendir ama maalesef korsan servisler bu durumu suistimal edip kombi kullanıcılarının aslında olmayan sorunlarını varmış gibi söyleyip para talep ettiklerini duyuyoruz. Hem dolandırılmamak hem de düzgün ve sağlıklı hizmet almanız için kombinize müdahale eden kişi korsan servis elemanı değil, yetkili servis personeli olmalıdır.

Yetkili servise ya da doğalgaz borusunu çeken yüklenici mühendislik firmasına kombinizin montajını yaptırdıktan sonra yetkili servisi ilk çalıştırmaya çağırmadan önce yapmanız gerekenler:

1. Kombinizin tesisatında su var mı? Kombinize su basılmış mı? Unutmayın ki yetkili servisler sadece kombiyle ilgilenebilirler. Maalesef biz yetkili servis personelleri su basılmamış kombiye müdahale edemiyoruz. Bu aşamada müşterilerimizden suyu bizim basmamız gerektiği konusunda ısrar edenler oluyor, bizler de yardımcı olmak istiyoruz ama maalesef kombi dışında herhangi bir şeye müdahale etmek yetkili servis personeli olarak yasak. Su tesisatının nasıl döşendiğini bilemeyiz, kaçak olup olmadığını bilemeyiz, su bastıktan sonra olası bir kaçak durumunda meydana gelen maddi hasarın sorumlusu biz olamayız. Bu nedenlerden dolayı kombinizin ilk çalıştırmasını yapacak yetkili servisi çağırmadan önce kombinizin suyunu gözle test etmeniz gerekmektedir.

2. Kombinizin kullanım kılavuzunda belirtilen doğru amperde sigorta takılmış mı? Maalesef müşterilerimiz bazen sigortasız, bazen de yanlış sigorta taktırıp bizleri arıyor. Bu durumda meydana gelecek voltaj dalgalanmalarında kombinin elektronik kartı hasar görüyor ve tamiri mümkün olmuyor, yenisiyle değiştirilmek durumunda kalınabiliyor. Bu da hem sizlerin maddi olarak büyük bir yükümlülük üstlenmenize sebep oluyor hem de kombinizi kullanamama durumuna sebep oluyor. Bu açıdan kombinizin sigortasının olması, ve daha da önemlisi doğru amperde bir sigorta kullanılması gerekmektedir.

3. Gaz uygunluk belgenizi aldınız mı? Doğalgazınızı bağlattıktan sonra ilinizde bulunan doğalgaz açmaya yetkili firma tarafından doğalgaz uygunluk belgenizi almanız gerekmektedir. Bu belge olmadığı takdirde biz yetkili servis personelleri maalesef kombinizi açamıyoruz ve firma kombinizin garantisini başlatamıyor. Yetkili servis personeli bu belgenin fotoğrafını çekip sisteme yükledikten sonra firma tarafından kontrol ediliyor ve aksi bir durum yoksa kombinizin garantisi başlıyor.

Bir kullanıcı olarak bu aşamalara dikkat edildiği takdirde bir sorun yaşamadan kombinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sönmez Teknik Tekirdağ Baymak Yetkili Servisi

Leave a Reply