Mahallenize doğalgaz yeni gelmiş olabilir ya da eskiyen kombinizi değiştirmiş olabilirsiniz. Her koşulda eğer bir kombi montajı yaptıracaksanız dikkat etmeniz gereken bir kaç husus var.

Öncelikle eğer mahallenize yeni doğalgaz geldiyse, doğalgaz boru hattını ilinizin gaz dağıtım firmasının hattından alıp evine döşeyen firmalar çoğu zaman kombi montajını da yüklenici firma olarak hizmet sağlıyorlar. Çoğu mühendislik firması ilinize gaz dağıtan firmaların kurallarına uygun olarak kombi montajını gerçekleştirse de eğer kombinizi değiştirdiyseniz ya da bir sökme takma işlemi uygulandıysa mutlaka ama mutlaka bu hizmeti yetkili servisin sağladığına emin olun. Korsan servisler genelde “iş bitsin de gidelim” gibi bir esnaf yaklaşımıyla işin başına geçtikleri için çoğu zaman gazınızı açmaya gelen yetkili bu hataları görüp gazınızı açmayabilir. Bu durum da size hem zaman kaybı, hem maddi zarar hem de psikolojik yıpranma olarak geri dönebilir.

Kombinizi monte ettirirken bakmanız gereken şeylerden bazıları şunlardır:

1. Kombinin bacası orijinal mi?

2. Kombinin bacasında aşağı ya da yukarı doğru fazla eğim var mı?

3. Doğalgaz sayacınızdan kombinize gelen (genelde siyah renkte olan) demir boru hattı açık ve görülür bir şekilde mi?

4. Kombi montajını yapan firma kombinize su bastı mı ya da yetkili servisin kombiyi açmaya gelmeden önce bir su tesisatçısına su bastırmanız gerektiğini iletti mi?

5. Kombinin altından gelen doğalgaz borusu ve plastik borular doğru bağlandı mı, gözle görülür bir kaçak var mı?

6. Kombinize kullanım kılavuzunda önerilen sigorta takıldı mı?

Temel düzeyde bir kullanıcı olarak montaj esnasında ilk etapta kontrol etmeniz gereken şeyler bunlardır. Daha fazla bilgi için yetkili servisinize danışabilirsiniz.

Sönmez Teknik Tekirdağ Baymak Yetkili Servisi

Leave a Reply